EILAND - Première Krokusfestival 2023


Eiland wordt een intieme object- en figurentheatervoorstelling, met een surreëel beeldenspel.

In 2020 bezocht Hanafubuki Isola Del Giglio, een eiland voor de kust van Italië. Hier groeide de inspiratie op voor Eiland.

Met de boeken De Geheugenpolitie van Yoko Ogawa en Ik ben een eiland van Tamsin Calidas in het achterhoofd, gaat het collectief met een jong publiek associëren over de invloed van mensen op hun omgeving.

JONG GOUD @ DE MAAN - juni 2022


Hanafubuki werd gekozen voor 'Jong Goud' van DE MAAN!

DE MAAN maakt visueel theater voor een jong publiek dat op een volwassen manier wordt aangesproken. Het is een open huis met een diepgewortelde oorsprong in het figurentheater.

Onder de titel 'Jong Goud' geeft DE MAAN jong talent de kans om te experimenteren en aan gedegen onderzoek te doen.

ARCHIPELAGO @ STORMOPKOMST

- september 2021


Stormopkomst is een festival in Turnhout met een verrassende programma voor jong en oud. Het festival heet ‘Morgen Shmorgen’ en is een familiedag over tijd en toekomst. Je kan ons vinden op 26 september met een nieuw experiment Archipelago (4+).

TAKE OVER @ ZOMERFABRIEK

- juni 2021


Drie dagen hebben we geschreven, gemaakt, gebouwd aan een ‘Bewaarplaats voor Ontevredenheid’. Kom kijken, luisteren, je woede afreageren in de rage room of gewoon gezellig een drankje drinken Zomerfabriek op vrijdag 16 juli 2021 om 20uur. Een project ism Axelle Verkempinck, Eva Van Camp en Sarah Adusei. Take Over is een initiatief van KAVKA.

HIER PRATEN DE BOMEN

MET ELKAAR - mei 2021


Op 21 mei 2021 speelt Hier praten de bomen met elkaar in De Theatergarage. Een cultureel buurtcentrum dat cultuur en de buurt versmelt. In deze voorstelling vergelijken we een gemeenschap met een bos. Via live beelden en een podcast ontdek je een bomenstudie van een kleine gemeenschap. De Theatergarage is dus de ideale plek om te komen kijken!

WOUDREUZEN - maart 2021


Op 20 maart 2021 lanceren we de gloednieuwe podcast Woudreuzen met een corona-proof event (meer info volgt!).

Deze podcast ligt in het verlengde van de voorstelling Hier praten de bomen met elkaarWe keren terug naar het dorp voor meer interviews met haar bewoners. De website (www.woudreuzen.be) die binnenkort online gaat, bevindt zich tussen radio en beeldverhaal. Het brengt audiovisueel theater bij de bezoekers thuis.

DIORAMA XS @RATAPLAN

- februari 2021


We zetten onze uitklapbare koffer op de stoep van de Rataplan in Borgerhout. Zoals een echte kamishibai vertellen we het verhaal van de vierkante zon buiten op straat. Iedereen is welkom om te komen kijken! Op 21 februari 2021, een gratis voorstelling van Diorama, in samenwerking met Rataplan

UNLIKE THE SUN - april 2020


Mintzkov vroeg Hanafubuki om een videoclip te maken bij hun nieuwste single. Het materiaal van Diorama werd herdacht, opnieuw georganiseerd en choreografeert. Het resultaat bekijk je hier! Humo interviewde Hanne Holvoet en Samuel Baidoo over het creëren van de videoclip. Bekijk het interview hier.

DIORAMA SPEELT OP HET KROKUSFESTIVAL - februari 2020


Op 22 februari 2020 staat Hanafubuki met de voorstelling Diorama (4+) op het Internationaal kunstenfestival voor jong publiek! Klik hier voor meer info & tickets.

DE ZONNEKONING - maart 2019


Simon Beeckaert en Samuel Baidoo spelen De Zonnekoning op Bouger B in De Singel. Meer info vind je hier.

EVERY TIME WE PERFORM IT'S COMPLETELY DIFFERENT, YET AT THE CORE, COMPLETELY THE SAME.

- februari 2019


Samuel werd geïnterviewd door The Word Magazine over het contact en de verbinding met een publiek. Hier lees je het volledige artikel.